Kā notīrīt asins traipus

Asins traipi visbiežāk parādās negaidīti. Nav svarīgi, vai Jūsu bērns krītot nobrāza celi, vai sagriezāties skujoties, nevajag samierināties ar asinīm aptraipītām drēbēm. Lūk, daži vienkārši darbiņi, kas palīdzēs viegli notīrīt asins traipus.

Kā notīrīt asins traipus

Asins traipu veidi

Nav svarīgi, vai bērnam no deguna sāka tecēt asinis, vai pusdienām gatavojāt zivi,asinis var ātri un viegli nosmērēt apģērbu, un, ja neko nedarīsiet uzreiz, tās notīrīt vēlāk būs grūti. Tādēļ, ja nosmērējāties ar dzīvnieku, menstruālajām vai mākslīgajām asinīm, un izskatāties kā zombijs Helovīnu naktī, rīkojieties iespējami ātri, kamēr tās vēl nav iesūkušās.

Asins traipu tīrīšana – kā rīkoties

  1. Paņemiet Jūsu drēbēm un to krāsai atbilstošāko „Persil” mazgāšanas līdzekli
  2. Pirms mazgāšanas samitriniet un parīvējiet, pārbaudiet vai nemainās krāsa.
  3. Mazgājiet uzreiz.
  4. Pārbaudiet, vai nav palikuši traipi
  5. Nepieciešamības gadījumā, atkārtojiet

Mazgāšanas līdzekļa izvēle

Izvēlaties auduma tipam un krāsai piemērotāko „Persil” mazgāšanas līdzekli. Ja asins traipus tīrāt no balta auduma, lietojiet Persil Universal mazgāšanas līdzekļus. Ja audums ir krāsains, lietojiet Persil Color mazgāšanas līdzekļus. „Perwoll Wool” ir vislabāk piemērots jutīgiem audumiem, piem., vilnai, zīdam, kas ir jāmazgā rokām vai ar mašīnu, iestatot roku režīma mazgāšanu. Vienmēr rūpīgi ievērojiet uz mazgājamā līdzekļa doto instrukciju.

Asins traipu sagatavošana

Lai notīrītu asins traipu, jārīkojas iespējami ātrāk. Lai aizskalotu iespējami vairāk asiņu, noskalojiet traipu ar aukstu ūdeni. Nelietojiet karstu ūdeni, jo traipi var iesūkties, un tos notīrīt neizdosies.

Pēc tam, pašu traipu samitriniet ar nelielu daudzumu Persil Power Gel (baltam) vai Persil Color Gel (krāsainam), vai „Perwoll Wool & Silk” (jutīgam audumam), viegli parīvējiet, un atstājiet to uz piecām minūtēm.

Izmazgājiet un izskalojiet

Pēc samitrināšanas izmazgājiet ar izvēlēto „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Mazgāšanai iestatiet 30 °C vai 40 °C programmu un izmazgājiet nosmērētās drēbes. Mazgājamo līdzekli lietojiet tik daudz, cik tas ir paredzēts ļoti netīrām drēbēm.

Pārbaudiet traipu

Pirms liekat žāvētājā no asins traipiem tīrītās drēbes, vienmēr pārliecinieties, ka traips ir izzudis. Ja tas vēl ir redzams, procesu atkārtojiet vēlreiz. Ja traipu notīrīt ir grūti, drēbes var iemērcēt ūdenī ar izvēlēto „Persil” mazgāšanas līdzekli uz 10–30 minūtēm, pēc tam atkārtoti izmazgāt.

Kā notīrīt asins traipus no konkrētiem drēbju tipiem un audumiem

Iepriekš aprakstītā rīcība palīdzēs notīrīt asins traipus no krekliem un džinsiem, bet ko darīt, ja asins traipi ir jānotīra no palagiem, virspalagiem, apakšveļas vai citām drēbēm? Parasti, ievērojot šos ieteikumus, asins traipus notīrīsiet no jebkāda veida drēbēm.

Tomēr vajag būt būt zinošiem, un pievērst uzmanību auduma tipam, no kura vēlaties notīrīt traipus. Daži materiāli, piem., zīds, poliesteris, āda un lins ir ļoti jutīgi. Pirms samitrināšanas vai mazgāšanas noteikti izvēlaties šiem materiāliem paredzētus mazgāšanas līdzekļus. Lai arī Jums kāds var apgalvot, ka traipus no šādiem materiāliem palīdzēs iztīrīt dabiskie līdzekļi, piemēram, sāls, soda un etiķis, tomēr, ja ir iespējams, tos nelietojiet. „Persil” īpašās formulas ir speciāli paredzētas veļas mašīnām un drēbju mazgāšanai. Sāls un etiķis tam nav domāti, tādēļ tie var kaitēt Jūsu veļas mašīnas materiāliem, piemēram, gumijai, metālam vai plastmasai.

 

Speciālie nosacījumi asins traipu tīrīšanai

Vecu asins traipu tīrīšana nav tik vienkārša, kā svaigu. Patiesībā, ja Jums nav vajadzīgo līdzekļu, tā var būt ļoti sarežģīta. Tāds mazgājamais līdzeklis kā „Persil” var palīdzēt efektīvi atsvaidzināt vecus traipus, lai tos varētu notīrīt. Iemērciet uz stundu drēbes siltā ūdenī ar „Persil”. Izņemiet no ūdens, samitriniet traipu ar to pašu mazgāšanas līdzekli un izmazgājiet siltā ūdenī. Šo mazgāšanas līdzekli nelietojiet vilnai un zīdam, kā arī citiem delikātiem materiāliem. Tiem ir vajadzīgs „Perwoll Wool”.

Mākslīgo asiņu, piemēram, paredzētu Helovīnu naktij, trapus arī var būt grūti notīrīt. Lai maksimāli samazinātu uz drēbēm izplūdušo asins daudzumu, tās varat uzsūkt ar tīru, baltu auduma gabalu. Bez tam, ja mākslīgo, asiņu kārta ir bieza, tās varat arī nedaudz patīrīt ar karoti. Tad traipus samitriniet ar traipu noņēmēju un izmazgājiet maksimāli aukstā, konkrētajam audumam paredzētā temperatūrā.

Levērojot šos ieteikumus, ātri vien tiksiet vaļā no asins traipiem.

Vairāk produktu

  • Persil Active Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Gel

    Persil Color Gel

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

    Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

  • Kā notīrīt sviedru un padušu traipus

    Kā notīrīt sviedru un padušu traipus

  • Kā no auduma notīrīt traipus

    Kā no auduma notīrīt traipus