Skip to Content

Kā notīrīt sarkanvīna traipus

Glāze vīna pēc garas darba dienas var tiešām palīdzēt relaksēties, pēc ārstu teiktā – tā pat esot veselīga. Tomēr sarkanvīna traipi var viegli parādīties pagrūžot galdu,vai neuzmanīgi pamājot ar roku. Traips noteikti jānotīra pirms tas ir paspējis iesūkties. Lūk, kā jārīkojas.

Kā notīrīt sarkanvīna traipus

Sarkanvīna traipu tipi

Ir daudz dažādu vīnu. Vieni sader ar liellopa steiku, citi – ar zivi, vēl citi – ar makaroniem. Nav svarīgi, vai esat iecienījuši „Shiraz”, „Merlot”, „Syrah”, „Malbec”, „Pinot Noir” vai rozā vīnu, Jums vajadzētu zināt, kā jārīkojas, lai vajadzības gadījumā varētu notīrīt tā traipus.

 

Sarkanvīna traipu tīrīšana – kā rīkoties

  1. Izvēlaties „Persil” mazgājamo līdzekli un vīna traipu tīrītāju.
  2. Iespējami ātrāk samitriniet, bet nerīvējiet aplieto vietu.
  3. Audumu izmazgājiet iespējami karstākā, auduma tipam pieļaujamā ūdenī, mazgāšanas temperatūra ir dota uz izstrādājuma etiķetes.
  4. Pārbaudiet, vai sarkanvīna traipu ir izdevies notīrīt.

Izvēlaties vīna traipu tīrītāju un mazgāšanas līdzekli

Izvēlaties mazgāšanas līdzekli un vīna traipu tīrītāju, kas paredzēts netīrumu, traipu, tīrīšanai, piem., Persil Color Gel (krāsainiem) vai Persil Power Gel (baltiem audumiem). Vienmēr izlasiet informāciju uz izstrādājuma etiķetes un pārliecinieties, vai audumu drīkst mazgāt, un tikai tad to lieciet veļas mašīnā vai samitriniet ar „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Iespējami ātrāk samitriniet traipu

Jo ātrāk sāksiet rīkoties, jo būs lielāka iespēja, ka vīna traips tiks notīrīts. Līdz ko vīns ir izlijis, nosusiniet traipu ar papīra dvielīti iespējami sausāku. Traipu nerīvējiet, tas tikai pasliktinās stāvokli. Pēc tam uzlejiet mazgāšanas līdzekli un traipu tīrītāju.

Izmazgājiet

Izskalojiet traipu tīrītāju, pēc tam izmazgājiet karstā ūdenī. Ūdens temperatūrai ir jābūt atkarīgai no auduma. Apskatiet izstrādājuma etiķeti un noskaidrojiet mazgāšanas temperatūru.

Pārbaudiet traipu

Ja vīna traips ir ļoti iesūcies vai ir pagājis ilgs laiks, pirmajā mazgāšanas reizē var neizdoties traipu notīrīt. Izskalojiet un apskatiet, vai traips nav pazudis. Ja traips ir palicis, atkal samitriniet un izmazgājiet. Ja traips ir vecs, izstrādājumu varat iemērkt ūdenī ar „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Sarkanvīna traipu tīrīšana no konkrētiem drēbju un audumu tipiem

Ja sarkanvīna traips ir jānotīra no džinsiem, galdauta, ādas dīvāna vai citurienes, var palīdzēt iepriekš aprakstītā rīcība. Ja materiālu nedrīkst mazgāt veļas mašīnā, samitriniet traipu, noskalojiet ar iespējami mazāku ūdens daudzumu un ļaujiet tam izžūt.

Ja traipi ir jānotīra no jutīgiem audumiem, piem., vilnas, zamšādas vai zīda, samitriniet traipus ar „Perwoll Wool & Silk” un izmazgājiet rokām.

Sarkanvīna traipu tīrīšana no baltiem galdautiem un citiem audumiem

Sajaucot sarkano un balto krāsu – iegūstam rozā, bet uz balta galdauta vai baltiem džinsiem tāda krāsa, tiešām, nepriecē. Ja uz balta galdauta ir palicis sarkanvīna traips, un lai to varētu pilnībā notīrīt, iespējami ātrāk izpildiet iepriekš aprakstītās darbības. Ja traipi ir jānotīra no poraina auduma, piem., lina vai kokvilnas, nogaidiet, lai mazgāšanas līdzeklis un traipu tīrītājs labi iesūcas audumā un traipā.

Vecu un izkaltušu vīna traipu tīrīšana

Vecus un izkaltušus sarkanvīna traipus notīrīt ir daudz grūtāk nekā svaigus, tomēr, tas ir iespējams. Vispirms, audums ir jāiemērc siltā ūdenī. Tā traips tiks atsvaidzināts. Pēc tam viegli samitriniet traipu ar „Persil” mazgāšanas līdzekli. Nogaidiet apmēram 30 minūtes un noskalojiet ar siltu ūdeni. Iemērciet karstā ūdenī, pēc tam izskalojiet vēsākā ūdenī. Izmazgājiet un ļaujiet audumam pašam izšūt. Lai traipu varētu notīrīt pilnībā, nepieciešamības gadījumā procedūru atkārtojiet.

Dabiskie sarkanvīna traipu tīrīšanas līdzekļi

Dabiskie traipu tīrīšanas līdzekļi var palīdzēt notīrīt tikai atsevišķus traipus, un bieži vien šādi tīrīšanas līdzekļi nav labākā izvēle. Lai šādi līdzekļi piem., sāls, gāzētais ūdens vai auksts piens, iedarbotos (ja tie, vispār iedarbosies) ir jāgaida vairākas stundas. Citi līdzekļi, piem., citronskābe, ūdeņraža pārskābe, var mainīt nosmērētās vietas krāsu. „Persil” mazgāšanas līdzeklis un traipu noņēmējs iedarbojas citādi. Tas ir speciāli piemērots netīrumu un traipu tīrīšanai.

Aplējāt kreklu vai galdautu ar sarkanvīnu? Izpildot mūsu ieteikumus, šādus traipus ātri notīrīsiet ar „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Vairāk produktu

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Active Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

    Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

  • Traipu tīrīšana no palagiem

    Traipu tīrīšana no palagiem