Skip to Content

Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

Nenoslēgtas printera tintes kasetes, salauztas lodīšu pildspalvas un marķieri var radīt grūti izmazgājamus un kaitinošus traipus. Lai gan tādi traipi ir tumši un nepadara skaistākas ne drēbes, ne arī mājās esošos priekšmetus, tomēr tos notīrīt nav tik sarežģīti, kā sākumā varētu likties.

Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

Tintes un rakstāmpiederumu atstāto traipu veidi

Vispirms Jums ir jānoskaidro, kāda tipa tintes traips ir jānotīra. Vai drēbes esat nosmērējuši ar pildspalvas tinti? Varbūt – ar marķiera? Vai ar printera kasetē iepildīto tinti? Noskaidrojuši tintes izcelsmi, vieglāk varēsiet izvēlēties tintes tīrīšanas līdzekli un zināsiet, kā jārīkojas lai traipu notīrītu.

 

Kā notīrīt tintes traipus no drēbēm – kā rīkoties

  1. Pēc drēbju tipa izvēlaties piemērotāko „Persil” mazgājamo līdzekli.
  2. Traipam uzsmērējiet nelielu daudzumu mazgājamā līdzekļa un samitriniet ar ūdeni.
  3. Izmazgājiet drēbes iespējami karstākā ūdenī, kāds ir norādīts ražotāja etiķetē.
  4. Pārbaudiet, vai tintes (rakstāmpiederuma) traips ir izzudis.
  5. Nepieciešamības gadījumā, atkārtojiet.
 

Mazgājamā līdzekļa izvēle

Pirms mazgājat ar tinti nosmērētas drēbes, vienmēr apskatiet izstrādājuma etiķeti un noskaidrojiet, vai izstrādājumu drīkst mazgāt, vai arī tas ir jātīra citādi. Baltu drēbju mazgāšanai un traipu notīrīšanai lietojiet Persil Universal vai Persil Power Gel. Ja audums ir krāsains, lietojiet Persil Color vai Persil Color Gel. Ja jāmazgā jutīgi audumi, traipu mēģiniet notīrīt, ar „Perwoll Wool & Silk” mazgāšanas līdzekli.

Samitriniet traipu

Ja tinte ir noplūdusi no pildspalvas, piem., lodīšu pildspalvas, nosmērēto vietu nedaudz nosmērējiet ar „Persil”  mazgāšanas līdzekli, viegli parīvējiet, lai tas labāk ieiet audumā. Viegli piespiežot, ar tīras drānas gabalu samitriniet ar mazgāšanas līdzekli nosmērēto vietu.

Ja tinte ir no, piemēram, permanenta marķiera vai printera kasetes un ir grūtāk notīrāma, parīvējiet spēcīgāk un lietojiet „Persil” mazgāšanas līdzekli. Permanenta marķiera traipu kārtīgi samitriniet ar mazgāšanas līdzekli. Ja drēbes ir nosmērētas ar printera tinti, tad ar diviem papīra dvielīšiem no traipa izsūciet iespējami vairāk tintes. Vienu dvielīti uzlieciet uz traipa, bet otru –auduma otrā pusē, un apskatiet, vai tinte ir izstumta no auduma. Pēc tam samitriniet drēbi ar izvēlēto „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Izmazgājiet ar tinti nosmērētas drēbes

Līdzko traipu esat samitrinājuši ar mazgāšanas līdzekli, to uzreiz varat mazgāt. Daudzi tintes veidi, piemēram, lodīšu pildspalvas tinte, ir skalojama ar ūdeni un labi izmazgāsies, ja vien, izstrādājumu mazgāsiet uzreiz. Drēbes mazgājiet iespējami karstākā, audumam pieļaujamā ūdenī.

Pārbaudiet traipu

Pēc mazgāšanas pārbaudiet, vai traipu ir izdevies notīrīt. Ja drēbes ir mitras, dažus traipus, īpaši, ja esat nosmērējuši tumšas drēbes, ir grūti pamanīt. Ja traips vēl ir redzams, nelieciet drēbes žāvētājā, jo traips ieēdīsies vēl vairāk. Labāk ļaujiet drēbēm izžūt pašām. Tomēr, ja traips ir saglabājies, atkārtojiet iepriekš aprakstīto rīcību.

Tintes traipu tīrīšana no dažādu drēbju un audumu tipiem

Ko darīt, ja ar tinti nosmērējāt izstrādājumu, kuru nedrīkst mazgāt veļas mašīnā, piemēram, kleitu, žaketi, galdautu vai rokas somiņu? Ja tā nepaveicās, samitriniet ar „Persil” mazgāšanas līdzekli traipu, dažas minūtes nogaidiet, tad noskalojiet ar iespējami mazāku ūdens daudzumu. Ļaujiet izšūt un apskatiet, vai traips ir pazudis.

Ja traips ir jānotīra no jutīga materiāla, piem., ādas, zamšādas, vilnas vai zīda, lai to nesabojātu, var nākties mazgāt rokām. Vienmēr vispirms izlasiet drēbju kopšanas etiķetes. Stingrus materiālus, piem., vilnu, linu, džinsus, neilonu un poliesteri var mazgāt veļas mašīnā, augstā temperatūrā. Citus tā mazgāt nedrīkst.

Tintes un tintes traipi – speciālie nosacījumi

Atradāt traipu, kuru agrāk nebijāt ievērojuši? Traipu notīrīt pēc mazgāšanas un žāvēšanas ir grūti, tomēr iespējami. Lai to paveiktu, Jums vienādās daļās būs jāsajauc „Persil” mazgāšanas līdzeklis un ūdens. Samitriniet traipu ar iegūto šķīdumu un dažas stundas nogaidiet. Pēc tam drēbes izmazgājiet siltā ūdenī. To var atkārtot vairākas reizes.

Tintes un rakstāmpiederumu tīrīšanas līdzekļi sadzīves apstākļos.

Meklējot tintes traipu tīrīšanas veidus, bieži domājat par dabiskiem traipu tīrīšanas līdzekļiem. Tomēr, ne vienmēr tas ir labākais risinājums. „Persil” mazgāšanas līdzeklis ir speciāli paredzēts netīrumu un traipu likvidēšanai. Mājas apstākļos pagatavotie mazgāšanas līdzekļi var radīt neprognozējamas sekas jūsu drēbēm un veļas mašīnai. Bieži lietojot etiķi (saturošās skābes dēļ), veļas mašīnai var tikt bojātas gumijas un plastmasas daļas. Balinātājs, ūdeņraža peroksīds un citronu sula uz visiem laikiem var sabojāt krāsainās drēbes.

Šie ieteikumi palīdzēs ātri notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus. Atceraties, ka jāapskata izstrādājuma etiķete, un traipi jātīra iespējami ātrāk.

Vairāk produktu

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Active Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

    Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

  • Kā notīrīt sarkanvīna traipus

    Kā notīrīt sarkanvīna traipus