Skip to Content

Traipu tīrīšana no palagiem

Nav svarīgi, vai skatoties „Netflix” netīšām gultā izbērāt kartupeļu čipsus, vai vienos sviedros pamodāties no nosapņotā murga, traipi tīrā gultā it nemaz nepriecē. Tomēr tos var iztīrīt. Īstenojot dažus ieteikumus, viegli varēsiet iztīrīt daudzus, ierastus traipus.

Traipu tīrīšana no palagiem

Traipi palagos

Palagu izskatu bojā jebkādi traipi, tomēr visbiežāk nākas sastapties ar sviedru, asins, tauku un eļļas traipiem. Nav svarīgi, vai vajag notīrīt smērvielas vai pārtikas eļļas traipus, sviedru vai dezodoranta traipus, mājdzīvnieku vai menstruālās asinis, visus traipus viegli notīrīsiet, ja tiem neļausiet iesūkties audumā, un iespējami ātrāk uzsāksiet tīrīšanu.

Traipu tīrīšana no palagiem – kā rīkoties

Ko darīt, ja pēc pamošanās pamanījāt uz palaga traipu?

  • Pēc palaga krāsas izvēlaties piemērotāko „Persil” mazgājamo līdzekli
  • Samitriniet traipu ar mazgāšanas līdzekli
  • Izmazgājiet un izskalojiet
  • Pārbaudiet, vai nav palikuši traipi

Mazgāšanas līdzekļa izvēle

Pirms uzsākt traipa tīrīšanu, apskatiet izstrādājuma kopšanas etiķeti un pārliecinieties, ka izstrādājumu var mazgāt mašīnā. Dažiem jutīgiem audumiem ir nepieciešama īpaša kopšana, tādēļ tiem ir vērts izmantot maigu, bet ļoti efektīvu „Perwoll Wool & Silk” mazgāšanas līdzekli. Krāsainu palagu mazgāšanai un traipu tīrīšanai lietojiet Persil Color vai Persil Color Gel. Ja mazgājat baltus palagus – Persil Universal vai Persil Power Gel.

Samitriniet traipu

Iespējami labāk notīriet aplipumu un nosusiniet nosmērēto vietu. Audumu no kreisās puses noskalojiet ar aukstu ūdeni, pēc tam uzlejiet traipam „Persil” mazgāšanas līdzekli. Nogaidiet dažas minūtes, pēc tam noskalojiet.

Iespējami ātrāk izmazgājiet

Palagu mazgāšanas temperatūru iestata pēc drēbes tipa. Ja ir nepieciešams iztīrīt sviedru un dezodoranta traipus vai eļļas un tauku traipus, mazgājiet augstākā, audumam pieļaujamā temperatūrā. Ja vajag notīrīt asins traipus, to dariet siltā ūdenī. Par laimi, Persil Universal un Color efektīvi mazgā arī aukstā ūdeni, tādēļ traipus notīrīs arī zemā ūdens temperatūrā.

 

Pēc mazgāšanas pārbaudiet

Pirms žāvēšanas pārbaudiet, vai nav palikuši traipi. Ja traips ir redzams, atkārtojiet aprakstītās darbības. Nežāvējiet, jo citādi traips ieēdīsies palagā. Ja cenšaties likvidēt dzeltenos sviedru traipus, pārliecinieties, vai nav saglabājusies nepatīkamā smaka.

Kā notīrīt traipus no dažādu audumu krāsainiem palagiem

Lai notīrītu asins traipus no baltiem palagiem, vienmēr izmantojiet Persil Universal mazgāšanas līdzekli. Ja palagi ir krāsaini, lietojiet krāsainām drēbēm paredzētu „Persil”. Nekādā ziņā nesajauciet, jo katrs no tiem ir paredzēts atšķirīga tipa drēbēm.

Parasti palagu auduma tips palīdzēs noteikt, vai palagu drīkst mazgāt veļas mašīnā, vai arī jāmazgā tikai rokām. Kokvilna ir stingrs materiāls, tādēļ traipus tīrīt no tās ir vienkārši un to var mazgāt veļas mašīnā. Toties jutīgiem audumiem, piemēram, zīdam, ir jāizmanto „Perwoll Wool & Silk”, un tas ir jāmazgā rokām.

 

Speciālie noteikumi – traipi uz palagiem

Kā no palagiem iztīrīt izkaltušus asins traipus?

Lai notīrītu no palagiem izkaltušas vai ieēdušās asinis, labākais veids ir to atmērcēšana vēsā ūdenī. Tā traips atsvaidzinās un to būs vieglāk iztīrīt. Iemērciet uz stundu, un izpildiet iepriekš aprakstītos ieteikumus.

 

Ko darīt ar izkaltušiem eļļas traipiem?

Lai arī šķiet neparasti, tomēr pasmērējot traipu ar svaigu eļļu, traips atjaunojas, tādēļ to var vieglāk notīrīt. Pasmērējiet traipu un to atsvaidziniet, izmazgājiet iespējami karstākā ūdenī.

Kā no palagiem notīrīt dzeltenos sviedru un dezodoranta traipus:

Ja vēlaties notīrīt dzeltenos, nepatīkamos sviedru traipus, apmēram uz stundu iemērciet palagus aukstā ūdenī ar „Persil” mazgāšanas līdzekli. Pēc tam pasmērējiet traipus ar mazgāšanas līdzekli un izmazgājiet.

Satrauc sviedru, tauku vai asins plankumi, jo tie bojā Jūsu gultasveļas izskatu? Jūs tos viegli notīrīsiet, ja ievērojot šeit dotos ieteikumus.

Vairāk produktu

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

  • Persil Sensitive Powder

    Persil Sensitive pulveris

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

    Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

  • Kā notīrīt sarkanvīna traipus

    Kā notīrīt sarkanvīna traipus