Skip to Content

Traipu tīrīšanas vispārīgie ieteikumi

Laiski atpūšaties parkā, te pēkšņi uz Jūsu blūzes uzkrīt želejas gabaliņš. Meitene no košļājamās gumijas pūš burbuļus, un viens no tiem pārsprāgdams pielīp matiem un apģērbam. Pamodušies no rīta atrodat sava suņa pārsteigumu uz džinsiem, kurus, iedami gulēt, nometāt uz grīdas.

 

No traipiem ir ļoti grūti izvairīties. Patiesībā, tie ir ļoti bieža problēma, ar kuru saskaramies katru dienu. Nav svarīgi, kādi trapi: pat, ja tas ir urīns, fekālijas vai vēmekļi, pareizais mazgāšanas un traipu tīrīšanas līdzeklis, palīdzes tos notīrīt.

Traipu tīrīšanas vispārīgie ieteikumi

Traipu tīrīšanas pārskats

Drēbju mazgāšana ar augstas kvalitātes mazgājamiem līdzekļiem palīdz atbrīvoties no traipiem, tomēr, ja pirms mazgāšanas, samitrināt traipus ar to pašu mazgāšanas līdzekli, tos ir vieglāk uzveikt.

Tīrot traipus ir jāzina, ka rīkoties vajag iespējami ātrāk. Jo vairums traipu ir saglabājušies tikai tādēļ, ka tie netika pamanīti pirms drēbju mazgāšanas un žāvēšanas. Ir dažādi traipu tipi kuriem būtu jāpievērš uzmanība. Vieni ir baltā krāsā, to izcelsme ir sviedri (piem., pleķi padušu zonā) citus rada šķidrumi (piem., augļi, sulas, vīns), vēl citi rodas taukvielu (piem., tauku, eļļas) dēļ.

Nav svarīgi, kādus traipus vajag iztīrīt, jo ir daži vispārīgi vērā ņemami ieteikumi.

  • Vispirms vienmēr apskatiet drēbju kopšanas etiķetes. Tur norādīts auduma tips, pēc kura varat secināt, vai audumu drīkst mazgāt mašīnā vai tikai rokām. Tur dota arī mazgāšanas temperatūra.
  • Izvēlaties mazgāšanas līdzekli un traipu tīrītāju atbilstoši auduma tipam un krāsai. Jutīgiem audumiem izmantojiet „Perwoll Wool & Silk”. Ja audums ir krāsains, izmantojiet Persil Color vai Persil Color Gel. Ja ir balts – Persil Universal vai Persil Power Gel.
  • Ja pie traipa ir kaut kas pielipis, vai traips ir slapjš, tad vispirms to samitriniet ar „Persil”, iespējami ātrāk attīriet no aplipuma. Bez tam, daži traipi ar aukstu ūdeni ir jāpaskalo no otras puses.
  • Nelieciet drēbes žāvētavā, ja traipi nav pilnībā iztīrījušies. Ja gribat iztīrīt drēbes no traipiem, traipu samitrināšanu ar mazgāšanas līdzekli varat atkārtot, bet tikai tādā gadījumā, ja traips nav izkaltis.

Atšķirības traipu tīrīšanā

Noteikti veltiet laiku tam, lai noteiktu, kāds, atbilstoši traipa tipam, tīrīšanas veids ir jāpiemēro. Lai arī tie visi šķiet līdzīgi, tomēr, šis tas var būt atšķirīgs. Piemēram, dažos gadījumos var nākties mazgāt ar aukstu ūdeni, bet citos – tikai ar karstu.

Jautājumi un atbildes

Sniedzam atbildes uz dažiem jautājumiem, kas Jums varētu palīdzēt pareizi rīkoties un iztīrīt traipus.

  1. Vai drēbes ir jābalina?
    Parasti, nē. Balinot drēbes kļūst baltākas, un tas var ļoti izmainīt drēbju krāsu. Ja balinātāju uzliesiet tikai vienā vietā, radīsies jauns traips, kuru likvidēt būs vēl grūtāk. Bez tam, balinātājs slikti reaģē ar konkrētiem audumu tipiem. Piemēram, poliesterī tas atstāj dzeltenus traipus, bet kokvilnu bojā.
  2. Kādus mājsaimniecībā esošus līdzekļus drīkst izmantot?
    Sākumā sadzīves līdzekļi var palīdzēt ietaupīt laiku un naudu, tomēr, beigu beigās, to nodarītais kaitējums var maksāt dārgāk. Piemēram, citronu sula un ūdeņraža pārskābe vienkārši izbalinās krāsainas drēbes. Bet, piemēram, bieži lietojot etiķi un sāli var sabojāt veļasmašīnu.
  3. Ko darīt, ja traips parādās esot ārpus mājas?
    Pirmkārt, neuztraucaties. Paņemiet tīra auduma gabaliņu un samitriniet. Pēc tam, ar sausa auduma gabalu uzsūciet iespējami vairāk traipa šķidruma, bet mitro audumu uzlieciet uz traipa, lai tas neizžūtu. Kamēr traips nav izžuvis, to ir daudz vieglāk notīrīt.
  4. Ko darīt, lai traips nepalielinātos?
    Nosusiniet. nekādā ziņā nerīvējiet vai nespiediet. Vienkārši nosusiniet.
    Vai nepieciešams notīrīt traipu no drēbēm? Lietojot pareizo „Persil” mazgājamo līdzekli un ievērojot ieteikumus, to paveiksiet viegli.

Vairāk produktu

  • Persil Active Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Gel

    Persil Color Gel

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

    Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

  • Traipu tīrīšana no palagiem

    Traipu tīrīšana no palagiem