Kā no auduma notīrīt traipus

Traipi rodas tad, kad vismazāk to sagaidi, tādēļ tie var sabojāt visu dienu. Precīzāk – sabojāja. Lai kā censtos no traipiem izvairīties, tie vienmēr būs, bet tiem nebūtu jābojā Jūsu garastāvoklis, un traipiem ir jābūt viegli notīrāmiem. Ar atbilstošu „Persil” mazgāšanas līdzekli traipus varat notīrīt no jebkāda tipa auduma.

Auduma traipu pārskats

Dzīves laikā nākas sastapties ar visdažādākiem traipiem. Traipi, kas var sabojāt bikses, kreklus, blūzes un žaketes, ir dažādi, un tos rada dezodoranti, ķermeņa un padušu sasvīdums, pelējums, augsne, asinis, tauki un eļļa. Lai traipu varētu pienācīgi notīrīt, svarīgi ir zināt tā izcelsmi.

Kā tīrīt traipus no konkrēta auduma

Traipu tīrīšana no ādas

Ādas žaketes, bikses un mēteļus parasti pietiek izmazgāt reizi gadā. Tomēr, ja uz ādas apģērba nejauši uzliets gvakamoles atstatais traips būtu jānotīra iespēmi ātrāk. Ādas izstrādājumiem vislabāk ir tīrīt tikai nosmērēto vietu. Notīriet traipam pielipušās vielas un to iespējami labāk nosusiniet. Ielejiet siltā ūdenī „Persil” mazgāšanas līdzekli un samitriniet ar to traipu. Notīriet ar mitru auduma gabalu. Pēc tam traipa vietu pārklājiet ar kondicionieri, lai āda atkal kļūtu mīksta un lokana.

Traipu tīrīšana no poliestera

Poliestera drēbēm „Persil” mazgāšanas līdzekli izmantojiet tikai lai traipus samitrinātu un tos notīrītu. Balinātāji un citi, mājas apstākļos pagatavoti līdzekļi var sabojāt materiālu un radīt vairāk ļaunuma, kā labuma.

Traipu tīrīšana no zīda

Zīds ir ļoti plāns audums, kuru drīkst mazgāt tikai rokām, vai nodot, lai to iztīra speciālisti. Traipus samitriniet ar „Perwoll Wool & Silk”, kas efektīvi notīra dažādus traipus un nebojā audumu.

Traipu tīrīšana no zamšādas

Zamšāda ir ādas paveids, tās viena puse ir līdzena, bet otra – maiga un samtaina. Aptraipot zamšādu, var tikt bojāta materiāla mīkstā virsma. Visbiežāk zamšādas drēbes un sadzīves priekšmetus Jums nāksies nodot speciālistiem, kuri notīrīs traipus un atjaunos materiāla mīkstumu. Tomēr, ja esat izlēmuši traipus notīrīt paši, tad vispirms ar tīru drānas gabaliņu ir rūpīgi jānosusina traipa vieta. Pēc tam traipu samitriniet ar nelielu mazgāšanas līdzekļa un ūdens daudzumu. Noskalojiet mitro materiālu, piespiediet tam drānu un nosusiniet. Ļaujiet vietai izžūt pašai, pēc tam pārbaudiet, vai ir izdevies notīrīt traipus. Pēc traipa notīrīšanas, ar zamšādai paredzētu birstīti atjaunojiet materiāla virsmas mīkstumu.

 

Traipu tīrīšana no kokvilnas

Kokvilna – izturīgs audums. Tā ir gaisa caurlaidīga, tādēļ palīdz izvairīties no ķermeņa un padušu sviedru traipiem. Traipus bieži izdodas iztīrīt tos samitrinot ar „Persil” mazgāšanas līdzekli un pēc tam izmazgājot augstā temperatūrā.

Traipu tīrīšana no linu auduma

Linu audums, tā pat kā kokvilna, ir gaisa caurlaidīgs, tādēļ tas ideāli piemērots karstajām vasaras dienam. Tomēr porainības dēļ, traipus no tā notīrīt ir grūtāk kā no citiem audumiem. Tīrot traipus, var nākties veltīt vairāk laika traipa primārai apstrādei. Kamēr audumā iesūksies „Persil” mazgāšanas līdzeklis, var paiet pat stunda. Lai audumu mazgātu pareizā temperatūrā, vienmēr obligāti ir jāizlasa informācija uz auduma ražotāja etiķetes.

Vilnas tīrīšana

Vilna, tā pat kā zīds, ir jutīgs audums, bet mazgājot mašīnā tā var izirt. Tādēļ ir ļoti svarīgi izlasīt ražotāja etiķeti un noskaidrot, vai pēc traipu parādīšanās vilnu vajadzēs mazgāt rokām, vai arī nodot speciālistiem tīrīšanai. Ja no vilnas ir jānotīra traipi, dariet to iespējami ātrāk. Lai traips uz visiem laikiem nepaliktu vilnas šķiedrās, piespiežot samitriniet to ar ūdeni un „Persil”  mazgāšanas līdzekli.

 

Traipu tīrīšana no citiem audumiem

Nav svarīgi, no kāda tipa auduma vajag notīrīt traipus, vienmēr izlasiet auduma ražotāja etiķeti un noskaidrojiet, vai to drīkst mazgāt veļas mašīnā, un kādā temperatūrā tas ir jāmazgā. Atsevišķi audumi, piem., kašmirs, satīns, žoržets, šifons, mākslīgais zīds un viskoze ir jutīgi materiāli, tādēļ tie ir jāmazgā rokām.

Sintētiskie audumi, piem., plastikāts, acetāts, neilons un elastīns ir droši pret ūdeni saturošiem traipiem un pietiekami izturīgi, lai tos varētu mazgāt veļas mašīnā. Tas nozīmē, ka traipus varat notīrīt viegli un ātri, ja, vien, uzsāksiet rīkoties nekavējoties. Tīrot traipus no mikrošķiedrām, materiālu drīkst mazgāt veļas mašīnā vai rokām, tomēr to nedrīkst jaukt kopā ar jebkādiem citu tipu audumiem.

 

Konkrētu traipu tīrīšana no audumiem

Šķīdumu izraisīti trapi. Vīns, kafija, tēja, ūdens, rasols un rakstāmpiederumu tinte, asinis

  • Piespiežot rūpīgi nosusinām traipu.
  • Izgrieziet audumu uz kreiso pusi un noskalojiet ar aukstu ūdeni.
  • Uzlejiet „Persil” mazgāšanas līdzekli.
  • Izmazgājiet un izskalojiet.

Cietas un pus-cietas vielas: dārzeņi, augļi, sinepes, kečups un mērces, vēmekļi, tauki, un eļļa

  • Rūpīgi ar karoti notīriet vielas atlikumu no traipa.
  • Nosusiniet ar tīru baltu drānas gabaliņu.
  • Uzlejiet „Persil” mazgāšanas līdzekli.
  • Izmazgājiet un izskalojiet.

Birstošu un pūkainu materiālu radīti traipi. Kurkuma, pelējums, augsne, meikapa līdzekļi

  • Notīriet ar birstīti vai nokratiet iespējami vairāk daļiņu (varat iziet ārā, lai mājās neko nenosmērētu).
  • Uzlejiet „Persil” mazgāšanas līdzekli.
  • Izmazgājiet un izskalojiet.

 

Speciālie nosacījumi audumu tīrīšanai no traipiem. Kā notīrīt izžuvušus traipus

Noteikti zināt, ka vecus, ieēdušos, izkaltušus traipus notīrīt ir daudz grūtāk nekā svaigus. Traipa aplipumu no traipa noskrubiniet ar karoti. Pēc tam drēbes iemērciet siltā ūdenī ar „Persil” mazgāšanas līdzekli. Mērcējiet tās pāris stundas vai visu nakti, pēc tam mazgājiet.

Traipu tīrīšana no auduma – kā rīkoties

  • Izvēlieties Jūsu auduma tipam un krāsai piemērotāko traipu tīrīšanas līdzekli.
  • Samitriniet traipu, nepieciešamības gadījumā – iemērciet, ja traipi ir veci vai izkaltuši.
  • Izmazgājiet veļas mašīnā vai rokām.
  • Pēc mazgāšanas apskatiet, vai ir izdevies traipu notīrīt.

 

Izvēlieties mazgāšanas līdzekli

Izvēloties mazgāšanas līdzekli, novērtējiet auduma tipu un krāsu, izlasiet izstrādājuma etiķeti. Lietošana.

Pasmērējiet traipu

Ar karoti vai neasa naža galu no traipa noskrubiniet aplipumu. Piespiežot traipam papīra dvielīti vai tīru baltu dvieli, nosusiniet traipu Izgrieziet audumu uz kreiso pusi un noskalojiet ar aukstu ūdeni. Uzlejiet traipam „Persil” mazgājamo līdzekli, traipa vietu viegli parīvējiet. Nogaidiet dažas minūtes, pēc tam noskalojiet.

 

Izmazgājiet un izskalojiet

Drēbes iespējami ātrāk izmazgājiet augstākā, audumam atļautā temperatūrā. Izlasiet ražojuma etiķetē doto informāciju. Mazgāšanai lietojiet to pašu „Persil” mazgāšanas līdzekli.

Pārbaudiet traipu

Pēc mazgāšanas pārbaudiet, vai traipu ir izdevies nomazgāt. Ja nē, audumu atkārtoti apstrādājiet un izmazgājiet.

Cenšaties likvidēt vecus traipus? Tīrot traipus, Jūsu rīcība ir atkarīga no auduma tipa, bet „Persil” mazgāšanas līdzeklis palīdz iztīrīt gandrīz visus traipus, gandrīz no jebkāda auduma.

Vairāk produktu

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

  • Persil Sensitive Powder

    Persil Sensitive pulveris

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

    Kā notīrīt tintes un rakstāmpiederumu atstātos traipus

  • Traipu tīrīšana no palagiem

    Traipu tīrīšana no palagiem