Skip to Content

Kā notīrīt sviedru un padušu traipus

Ar sviedru un padušu traipiem agri vai vēlu saskaras visi, tie rodas ļoti bieži. Notīrot no drēbēm šos, nepatīkamas smakas dzeltenos traipus, var paildzināt šo drēbju lietošanas laiku. Lūk, kas Jums jāzina.

Kā notīrīt sviedru un padušu traipus

Sviedru traipu veidi

Lai arī izdzirdot vārdu „sviedri” visbiežāk uzreiz iedomājaties par plankumiem padušu zonā, tā nav vienīgā sviedru traipu vieta. Sviedru traipi var būt kakla zonā, uz palaga vai pat muguras pēc nemierīga miega vai intensīva treniņa.

Ja Jums vajag notīrīt padušu traipus, vienkāršākā metode ir tam piemērots dezodorants. Sviedros esošās olbaltumvielas visbiežāk negatīvi reaģē ar vairumu dezodorantu, kuru sastāvā ir alumīnijs. Tas nozīmē, ka svīšana šajā vietā vēl vairāk pastiprinās.

Sviedru traipu tīrīšana – kā rīkoties

Sviedru traipu likvidēšanai nevajadzētu būt sarežģītam darbam. Ievērojot šos izsmeļošos padomus, sviedru traipus varēsiet notīrīt no palagiem, krekliem vai citām drēbēm.

  1. Izvēlaties jūsu drēbju krāsai un auduma tipam piemērotāko „Persil” mazgājamo līdzekli un traipu tīrītāju.
  2. Samitriniet traipu ar Persil Power Gel vai Persil Color Gel.
  3. Izmazgājiet iespējami karstākā, audumam pieļaujamā temperatūrā.
  4. Pārbaudiet, vai nav palikuši traipi.
  5. Vajadzības gadījumā atkal samitriniet un izmazgājiet.

Izvēlieties piemērotu mazgājamo līdzekli un traipu tīrītāju

Lai notīrītu jebkādu traipu, vispirms apskatiet drēbju etiķeti un pārliecinieties, ka tās var mazgāt veļasmašīnā. No tā ir atkarīga traipu tīrīšanas veida izvēle. Veļas mašīnā mazgājamām baltām drēbēm lietojiet Persil Universal vai Persil Power Gel, bet krāsainām – Persil Color vai Persil Color Gel. „Perwoll Wool & Silk” lietojiet jutīgiem audumiem, kas ir jāmazgā rokām, piemēram, zīdam vai vilnai.

 

Traipa sagatavošana

Pārbaudiet, vai audums nekrāso, pēc tam tieši uz traipa uzlejiet nelielu daudzumu Persil Power Gel (baltiem), Persil Color Gel (krāsainiem) vai„Perwoll Wool & Silk” (jutīgiem audumiem), viegli parīvējiet un pēc 5-10 minītēm mazgājiet.

 

Izmazgājiet un izskalojiet

Pirms mazgāšanas, pārliecinieties, kādā maksimālā temperatūrā drīkst audumu mazgāt. Jo augstāka temperatūra, jo vieglāk ir tikt vaļā no traipiem un ar tiem saistīto smaku.

Pārbaudiet traipu

Grūti notīrāmiem traipiem sagatavojiet siltu ūdeni ar izvēlēto „Persil”, kurā iemērciet drēbes pusstundu pirms mazgāšanas.

Izmazgājiet un apskatiet, vai traipi nav pazuduši. Ja tos neizdevās notīrīt, varat lietot speciālu, skābi saturošu traipu tīrītāju, kuru varat iegādāties aptiekā (rūsas tīrīšanas līdzekli), tomēr noteikti ievērojiet tā lietošanas pamācību un drēbju etiķetē doto informāciju.

Nekad nežāvējiet drēbes, ja kaut nedaudz ir redzamas sviedru pēdas un traipi padusēs. Tādā gadījumā vēlreiz atkārtojiet iepriekš aprakstīto rīcību, līdz traipi būs notīrīti.

Sviedru un padušu traipu tīrīšana no konkrētiem drēbju un audumu tipiem

Nav svarīgi, vai sviedru traipi ir jānotīra no palagiem, krekliem vai žaketes, tomēr uzmanība noteikti ir jāpievērš  audumam. Konkrētiem audumiem, piem., poliestera, lina, kokvilnas, ir piemērota rotācija veļas mašīnā. Bet citi audumi ir jutīgāki. Ja sviedru traipi ir palikuši uz ādas vai vilnas, labāk mazgājiet rokām, vai – tikai traipa vietu.

Bez tam, uzmanieties, ja drēbes ir pašūtas no diviem vai vairākiem dažādiem audumiem. Ja nekādi nevarat atrast risinājumu, kā notīrīt sviedru traipus no cepures, novērtējiet katru cepures materiālu. Kurš no tiem ir jutīgākais? Ja lielākā cepures daļa ir no kokvilnas, bet uz tās ir zīda vai zamšādas jostiņa, uzskatiet, ka visa cepure ir pašūta no zīda vai zamšādas, un mazgājiet to rokām.

Mājās pagatavojamie sviedru traipu tīrīšanas līdzekļi

Daudzi labprāt izmanto dabiskus traipu tīrīšanas līdzekļus, un ar tiem bieži tīra traipus no jutīgiem audumiem. Tomēr, ne vienmēr tas ir labākais risinājums. Daži traipu tīrīšanas līdzekļi, piemēram, ūdeņraža pārskābe un citronu sula, var izbalināt krāsainas drēbes. Baltais etiķis var iztīrīt traipus un mīkstināt drēbes, tomēr, kā jau daudzi zina, to bieži lietojot, skābe var bojāt veļas mašīnas gumijas un plastmasas daļas. Citi mājās esoši traipu tīrīšanas līdzekļi, piem., sāls vai sasmalcināta aspirīna tablete, sviedru traipos esošās ķīmiskās vielas var skaldīt stundām ilgi, līdz tiek panākts vēlamais rezultāts.

„Persil” mazgājamie un traipu tīrīšanas līdzekļi iedarbojas ātri un efektīvi iztīra traipus, kā arī nebojā jutīgus audumus un veļas mašīnas.
Jums nevajag samierināties ar dzelteniem plankumiem. Lietojot „Persil” mazgājamo līdzekli, notīrīsiet šos traipus un tiksiet vaļā no ar tiem saistīto smaku.

Vairāk produktu

  • Persil Universal Powder

    Persil Universal Powder

  • Persil Active Gel

    Persil Universal Gel

  • Persil Color Powder

    Persil Color Powder

Traipu tīrīšana

  • Kā notīrīt asins traipus

    Kā notīrīt asins traipus

  • Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

    Kā notīrīt smēres (smērvielas) un eļļas traipus

  • Kā notīrīt sarkanvīna traipus

    Kā notīrīt sarkanvīna traipus