Enzīmi
Interesanti fakti
Enzīmi ir bioloģiski tīrīšanas līdzekļi, kas īpaši iedarbojas uz konkrētiem traipu veidiem. Ir dažādi enzīmu veidi, un katrs no tiem piemērots konkrētu traipu un netīrumu (tauku, cietes, proteīnu ...) tīrīšanai. Persil produktu sastāvā esošie enzīmi darbojas kā katalizators vairāk nekā vienu reizi mazgāšanas cikla laikā, lai pilnībā izņemtu visas netīrumu daļiņas. Pat zemā temperatūrā. Saskaņā ar ES Regulu par mazgāšanas līdzekļiem uz iepakojuma jābūt norādītiem sastāvā esošajiem enzīmiem neatkarīgi no to koncentrācijas.
Vairāk par Persil enzīmiem
Galvenie Persil produktu sastāvā esošie enzīmi ir proteāze, amilāze un celulāze:
Proteāze
Izņem ar proteīnu saistītus traipus, piemēram, olbaltumvielas, asinis un pienu
Amilāze
Izņem ar cukuru un cieti saistītus traipus, piemēram, pastu, kartupeļus, rīsus un brokastu pārslas
Celulāze
Nogludina tekstilšķiedras un aizsargā auduma materiāla krāsu, baltumu un novērš savelšanos
Kā mēs izmantojam enzīmus?
Persil pastāvīgi izstrādā jaunus enzīmus, ņemot vērā sabiedrības paradumus un nodrošinot, ka mazgāšanas līdzekļi spēj iztīrīt pat visjaunāko veidu traipus. Enzīmi, kas aktīvi darbojas aukstā ūdeni, papildus iztīra traipus, pat mazgājot zemās temperatūrās, piemēram, 20 vai 30 °C.